Collagen 300 g
Wystaw opinię o produkcie
Collagen - na stawy
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Kod produktu: UNICOLL
Kod kreskowy:
Opis
Kolagen to rodzaj białka o wyspecjalizowanej funkcji. Odgrywa ważną rolę w utrzymaniu prawidłowej budowy i struktury tkanki łącznej (ścięgien, chrząstek stawowych, paznokci, włosów, skóry)
Charakterystyka działania Collagenu:
- Pomaga zmniejszyć ból i sztywność stawów
- Skutecznie łagodzi stany zapalenia stawów
- Dba o prawidłową strukturę powierzchni stawowych, ścięgien i więzadeł
- Wspomaga wytrzymałość i elastyczność tkanki łącznej, ścięgien i stawów
- Utrzymuje elastyczność skóry, spowalnia jej starzenie
- Wzmacnia włosy i paznokcie oraz stymuluje ich wzrost
- Pomaga zachować prawidłową gospodarkę wodną organizmu
Duża procentowa zawartość kolagenów (występując w wielu tkankach organizmu, zawartość waha się od 25% w kościach do 75% w skórze), świadczy o jego wartości dla organizmu. Będąc składnikiem: skóry, włosów, paznokci, kości, tkanki łącznej, chrząstki stawowej, mięśni szkieletowych, ścian naczyń krwionośnych, białej części gałki ocznej (twardówki) - jego niedostateczna ilość prowadzi do ich chorób i przyspiesza procesy starzenia się.
Universal Nutrition Collagen wzmacnia naczynia krwionośne i odgrywa istotną rolę w rozwoju tkanek. Dlatego suplementacja kolagenu może spowolnić widoczne oznaki starzenia, wygładzając drobne linie i zmarszczki oraz tonizując i wzmacniając włosy i paznokcie. Ponieważ kolagen redukuje tkankę tłuszczową, płynny produkt kolagenu jest odpowiednim narzędziem do kontroli wagi.
Collagen - Kolagen typu I i III
Kolagen ma wiele funkcji i w zależności od niej podzielony jest na 12 podtypów.
Collagen Universal zawiera dwa typy kolagenu I i III, które współdziałają i uzupełniają się wzajemnie. Ich działanie ma szczególne znaczenie w trakcie procesów regeneracyjnych - tworzenia się blizn i gojenia się ran.
| Skład w 1 porcji: | 5 g | %RWS |
|---|---|---|
| Kalorie | 20 | |
| Białko | 5 g | 10% |
| Kolagen (Typ I i III) | 5 g |
Składniki: Siarczyny. Produkowane w fabryce stosującej dobrej praktyki produkcyjne na sprzęcie mającym kontakt z mlekiem, soją, jajkami, orzechami, rybami, skorupiakami oraz pszenicą.
Jak stosować Collagen: Jedna dawka (5 g) dziennie, na pusty żołądek.

Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.