ISO WHEY 600 g INKOSPOR
Wystaw opinię o produkcie
Izolat białka serwatkowego 85%
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Kod produktu: INCISOWHEY600
Kod kreskowy:
Opis
INKOSPOR Iso Whey to izolat białka serwatki o smaku czarnej porzeczki. Składniki tego produktu to izolat białka serwatkowego (98%) pochodzący z mleka.
Izolat białka serwatkowego to wysokiej jakości białko pozyskiwane z serwatki mleka. Jest to jedna z najczystszych form białka, ponieważ poddawana jest procesowi filtracji, który usuwa większość tłuszczu, laktozy i innych niepożądanych składników. Izolat charakteryzuje się wysoką zawartością aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA) oraz szybkim wchłanianiem, co sprawia, że jest popularny wśród sportowców i osób aktywnych fizycznie. Warto go stosować po treningu lub jako uzupełnienie diety w celu wsparcia regeneracji mięśni i budowy masy mięśniowej.
Izolat białka serwatkowego, oznaczany skrótem WPI (Whey Protein Isolate), powstaje w wyniku wieloetapowej mikrofiltracji serwatki mleka z przepływem krzyżowym (CFM). Proces produkcji zachodzi w niskiej temperaturze, co pozwala białku serwatkowemu zachować swoją strukturę i aktywność wysoką biologiczną. Przed przetworzeniem mleka, tylko 20% stanowi białko serwatkowe, a mikrofiltracja pozwala na uzyskanie czystego izolatu, który cechuje się wysoką wartością biologiczną.
Jeśli jesteś osobą aktywną z pewnością docenisz tę wyjątkową odżywkę białkową, która wspomaga budowanie masy mięśniowej i regenerację.
Skład: |
W 100 G PROSZKU* |
W 1 PORCJI (30 G PROSZKU Z 300 ML WODY)* |
Wartość energetyczna |
1537 kJ / 360 kcal |
461 kJ / 108 kcal |
Tłuszcze |
0,7 g |
0,21 g |
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,5 g |
0,15 g |
Węglowodany |
2,6 g |
0,78 g |
– w tym cukry |
1,8 g |
0,54 g |
Białko |
85 g |
26 g |
Sól |
< 0,73 g |
< 0,22 g |
* średnia zawartość |
PROFIL AMINOKWASÓW |
G / 100 G CZYSTEGO BIAŁKA |
G / 100 G PROSZKU |
L-leucyna 1) 2) |
11,8 g |
10,2 g |
L-izoleucyna 1) 2) |
7 g |
6 g |
L-fenyloalanina 1 |
4,2 g |
3,6 g |
L-lizyna 1 |
9,6 g |
8,3 g |
L-treonina 1 |
8,5 g |
7,3 g |
L-walina 1) 2) |
7,5 g |
6,5 g |
L-metionina 1 |
2,4 g |
2,1 g |
L-tryptofan 1 |
2,1 g |
1,8 g |
L-cysteina + L-cystyna |
3 g |
2,6 g |
L-seryna |
5,5 g |
4,7 g |
L-arginina |
3,3 g |
2,8 g |
Glicyna |
3,5 g |
3 g |
L-prolina |
4,4 g |
3,8 g |
L-alanina |
5,5 g |
4,7 g |
L-kwas asparaginowy |
11 g |
9,5 g |
L-kwas glutaminowy + L-glutamina |
15,5 g |
13,3 g |
L-histydyna |
2,4 g |
2,1 g |
L-tyrozyna |
4,2 g |
3,6 g |
1) aminokwasy egzogenne, 2) aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA)
|
Składniki: izolat białka serwatkowego (98%) (z mleka), aromaty, barwnik spożywczy (koncentrat z czarnego bzu), substancje słodzące (cyklaminian sodu, acesulfam K, sacharyna). Zawiera substancje słodzące.
Jak stosować Iso Whey od Inkospor: do 300 ml wody lub niskotłuszczowego mleka dodać 30 g proszku (4 łyżki) i dobrze wymieszać. Pamiętaj - przygotowanie preparatu z innym płynem niż woda zmienia jego wartość odżywczą i kaloryczną.
Źródło: INKOSPOR Iso Whey, etykieta produktu. : Informacje na temat korzyści zdrowotnych i efektów stosowania odżywek białkowych są ogólne i nie stanowią zastępstwa dla indywidualnych porad medycznych. Zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem przed wprowadzeniem nowego suplementu do diety.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.