Vegan Protein BAR 40g INKOSPOR
Baton dla vegan - białko grochu, białko soi i białko ryży, witaminy, inulina, wapń i l-karnityna
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu: INCBATVEG
Kod kreskowy:
Opis
Doskonały wegański baton proteinowy – kompletna porcja białek dla vegan i nie tylko …
Baton Vegan Protein Bar to wysokobiałkowa produkt dedykowany dla osób ograniczających spożycie produktów odzwierzęcych oraz stosujących diety wegańskie i wegetariańskie.
Ten 40 gramowy batonik zawiera 3 frakcje białek roślinnych: izolat białka grochu, izolat białka soi oraz białko ryżowe a wzbogacony jest o inulinę, wapń, witaminy i L-karnitynę.
Oferowany w dwóch smakach: ciasta czekoladowego z malinami lub prażonych ziaren kakao.
Charakterystyka VEGAN PROTEIN BAR:
- wysoka zawartość białka – 25%, 10 g w jednym 40-gramowym batonie
- różnorodna kompozycja białek roślinnych, tworząca ekwiwalent białka zwierzęcego pod względem składu aminokwasowego i wartości biologicznej
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego – 8 g/1 baton
- niska zawartość tłuszczu (6,2 g/1 baton)
- niska zawartość cukru (6,8 g/1 baton)
- niska kaloryczność (155 kcal/1 baton), bez dodatku zamienników cukru
- dodatek L-karnityny, witaminy B12 i wapnia zapewnia pokrycie deficytu tych składników przy dietach wegańskich,
Białko – problem wegan
Diety wegańskie dostarczają ogólnie mniej białka niż diety mieszane. Przy czym białka roślinne charakteryzują się niekompletnym składem aminokwasowym i niską wartością biologiczną. Natomiast budujące białka aminokwasy są dla człowieka niezbędnymi składnikami pokarmowymi, szczególnie ważnymi dla jego zdrowia i tężyzny fizycznej.
Dlatego dla wegan ważny jest wysoki udział w diecie białka pochodzącego ze zróżnicowanych źródeł roślinnych, kompletujących pełny skład aminokwasowy i ustalających wysoką wartość biologiczną.
Deficytowe mikroskładniki
Diety wegańskie, chociaż korzystniejsze dla zdrowia od diet mięsnych, mogą zwiększać ryzyko niedoboru takich niezbędnych mikroskładników pokarmowych, które mogą być optymalnie pobierane przez organizm tylko z produktów zwierzęcych. Niektóre z tych mikroskładników, jak przykładowo L-karnityna, witamina B12 i wapń, mają szczególne znaczenie dla zdrowia i tężyzny fizycznej.
Dlatego zdecydowanie najkorzystniejsze dla wegan są produkty wegańskie, wzbogacone o deficytowe mikroskładniki.
Kompozycja posiłku – problem aktywnych wegan
W odróżnieniu od diety mieszanej, dieta wegańska wymaga precyzyjnych kompozycji posiłków. Dopiero bowiem odpowiednio skomponowany posiłek wegański dostarcza kompletu składników pokarmowych, niezbędnych dla wspomagania zdrowia, rozwoju tężyzny fizycznej czy utrzymania wysokiej witalności podczas dnia pracy zawodowej lub w trakcie zajęć sportowych. Czy jednak w ciągu dnia pracy, w czasie pomiędzy pracą a treningiem lub zaraz po zakończeniu treningu, albo w podróży, mamy sposobność myślenia nad odpowiednią kompozycją posiłku wegańskiego?
Dlatego niezwykle ważne, aby przekąska wegańska, proponowana jako wygodny w użyciu zamiennik posiłku wegańskiego, charakteryzowała się właściwą, optymalną kompozycją składników pokarmowych.
Przekąski – problem nie tylko wegański
Jedzenie to nie tylko odżywianie, ale też rozkosz smaku. Często sięgamy więc po smakowite przekąski w celu zwiększenia przyjemnych doznań, np. seansów filmowych. Lub odwrotnie – w celu zmniejszenia przykrych doznań, związanych przykładowo z nużącą pracą umysłową. Większość przekąsek to kwintesencja smaku, a więc produkty obfitujące w tłuszcze nasycone, cukry proste, chlorek sodu i wzmacniacze smaku (m.in. glutaminian sodu), ubogie w tłumiący doznania smakowe błonnik, czyli generalnie niezdrowe i tuczące.
VEGAN PROTEIN BAR perfekcyjna przekąska nietucząca i zdrowa!
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.