Menu
Szukaj
Koszyk
Producent: INKOSPOR (przejdź do strony: http://www.apteczka-sportowa.pl/pl/producer/INKOSPOR/18)

Whey Protein+ 500g INKOSPOR

5.00 (Oceny: 1 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Białko 80%, BV166

Przejdź do pełnego opisu
115,00 zł
z 8% VAT

Ceny podane bez kosztów dostawy.

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz ciasteczko czekolada truskawka wanilia wiśnia
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: INCWHEYPROTPLUS500

Kod kreskowy:

Opis

WHEY PROTEIN+

Białko spełniające wszelkie wymagania organizmu

Whey Protein+ to wysokiej klasy klasy, 80-procentowy koncentrat protein o bardzo wysokim stopniu wchłanialności białka (chemical score 166).

Whey Protein+ to kompozycja koncentratu, izolatu białek serwatkowych oraz frakcji białek kazeinowych. Dostarcza optymalnego zestawu wysoko skoncentrowanych aminokwasów proteogennych, niezbędnych do budowania masy mięśniowej i utrzymania wysokiej kondycji zdrowotnej organizmu.

Charakteryzuje się wysokim stężeniem aminokwasów egzogennych, w tym aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach węglowych (BCAA), a także aktywujących proces budowania białek mięśniowych peptydów serwatkowych, pochodzących z pełnej, kompletnej frakcji protein serwatki, wyizolowanych na drodze zaawansowanych procesów technologicznych – filtracji i wymiany jonowej (CFM). Wzbogacony o korzystną dla procesu budowania białek mięśniowych frakcję białek kazeinowych, służy do przygotowywania wygodnych w użyciu, lekkostrawnych i pełnowartościowych shake’ów proteinowych o wysokiej wartości biologicznej.

Wysokobiałkowa odżywka Whey Protein+ przeznaczona jest dla wszystkich osób posiadających duże zapotrzebowanie na wysokiej jakości białko w celu wzbogacania diety w aminokwasy oraz aktywne biologicznie frakcje białek mleka. Szczególnie polecana w programach dietetycznych sportowców wyczynowym, uprawiającym lub uzupełniającym trening ćwiczeniami siłowymi. Może być również znakomitym źródłem pełnowartościowych protein dla osób walczących z nadwagą, pozostających na dietach niskokalorycznych.

Dużą zaletą Whey Protein+ jest to, że NIE zawiera glutenu i aspartamu.

Whey Protein+ to preparat idealnie uzupełniający białko w sytuacjach wzmożonego zapotrzebowania organizmu na ten składnik pokarmowy, szczególnie w intensywnych programach ciężkich treningów siłowych lub w przypadkach niskokalorycznych diet redukcyjnych.

Co zawiera koncentrat białkowy - Whey Protein+ ?

Whey Protein+ zawiera dużą ilość białka – w jednej porcji to aż 24 g. W produkcie znajdziesz kompozycję wolno wchłanialnej kazeiny, koncentratu o średnim tempie wchłanialności oraz izolatu białka serwatki, który wyróżnia się krótkim czasem absorpcji. Taka kompozycja zapewnia równomierny i długotrwały efekt dostarczania składników pokarmowych dla organizmu.

Serwatka to zawiesina białek mlecznych w roztworze, który pozostaje po oddzieleniu skrzepu serowego. Filtracja serwatki albo prowadzi do uzyskania koncentratów, albo izolatów białek serwatkowych. W pierwszych zawartość białka mieści się w przedziale od 35 do 80, zaś drugich – od 90 do 95%.

Izolaty i koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się wzorcową proporcją aminokwasów budujących białka naszych mięśni oraz innych struktur naszego ciała. W porównaniu z innymi źródłami białek pokarmowych, aminokwasy pochodzące z białek serwatkowych szybciej osiągają maksymalne stężenie w krwiobiegu, jak również w większym o 30% stopniu są zagospodarowywane przez włókna mięśniowe.

W porównaniu ze spożyciem białek z innego źródła, spożycie białek serwatkowych stymuluje o 37% silniej proces budowania białek mięśniowych. Do zaistnienia tego efektu przyczynia się, oprócz właściwości niepowtarzalnego kompletu aminokwasów, zdolność białek serwatkowych do pobudzania produkcji i/lub aktywności hormonów anabolicznych, takich jak insulina, IGF-1 i testosteron, jak również swoista aktywność biologiczna niektórych peptydów serwatkowych. Białka i peptydy serwatkowe, takie jak laktoferyna, alfa laktoalbumina, beta laktoglobulina, albumina osocza, immunoglobulina G, pentozo pepton 5 czy glikomakropeptyd GMP, zachowują w koncentratach i izolatach swoją niezmienioną strukturę, która warunkuje ich swoistą aktywność biologiczną, wykraczającą poza funkcją źródła aminokwasów, a związaną m.in. z aktywacją procesów budowania białek i wytwarzania włókien mięśniowych, ochroną organizmu przed mikroorganizmami patogennymi i nieprawidłowymi komórkami, wspomaganiem prawidłowych czynności układu odpornościowego i trawiennego a nawet poprawą nastroju. Ważne jest więc, aby odżywka proteinowa, przeznaczona do wspomagania ogólnej kondycji zdrowotnej oraz rozwoju masy i siły mięśni, oparta była o pełny kompleks białek serwatkowych.

Taką gwarancję daje tylko INKOSPOR Whey Protein+

Dlaczego warto wybrać Whey Protein+?

  • Łatwy do przygotowania

  • Szybko się rozpuszcza

  • Bardzo atrakcyjny smakowo

  • Dostarcza pełny kompleks białek i peptydów serwatkowych zapewniając optymalny zestaw aminokwasów dla potrzeb organizmu

  • Może być stosowany w ciągu dnia oraz na noc

ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

W 100 G*

NA PORCJĘ 30 G

W 300 ML WODY*

Wartość energetyczna

Od 1560 kJ / 370 kcal do 1586 kJ / 377 kcal**

476 kJ / 113 kcal

Tłuszcze

4,2 g

1,3 g

– w tym nasycone kwasy tłuszczowe

2,8 g

0,84 g

Węglowodany

5,2 g do 6,8 g**

1,6 g

– w tym cukry

4,6 g do 5,8 g**

1,4 g

Białko

75 g do 80 g**

24 g

Sól

1,1 g do 1,3 g**

0,38 g

* średnia zawartość

** w zależności od smaku (szczegóły na opakowaniu)

 

PROFIL AMINOKWASÓW

G / 100 G BIAŁKA

G / 100 G PROSZKU

L-leucyna 1) 2)

11,6 g

9,1 g

L-izoleucyna 1) 2)

6,8 g

5,3 g

L-fenyloalanina 1

4,3 g

3,4 g

L-lizyna 1

9,4 g

7,4 g

L-treonina 1

7,9 g

6,2 g

L-walina 1) 2)

7,4 g

5,8 g

L-metionina 1

2,5 g

2,0 g

L-tryptofan 1

2,0 g

1,6 g

L-cysteina + L-cystyna

2,6 g

2,0 g

L-seryna

5,5 g

4,3 g

L-arginina

3,4 g

2,7 g

Glicyna

3,3 g

2,6 g

L-prolina

5,5 g

4,3 g

L-alanina

5,1 g

4,0 g

L-kwas asparaginowy

10,4 g

8,1 g

L-kwas glutaminowy + L‑glutamina

16,7 g

13,1 g

L-histydyna

2,5 g

2,0 g

L-tyrozyna

4,5 g

3,5 g

1) aminokwasy egzogenne, 2) aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA)

Składniki: białko serwatki (65%), izolat białka serwatki (z mleka) (18%), białko mleka (kazeina), substancja zagęszczająca: guma guar, aromaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii z naturalnym aromatem. Zawiera substancje słodzące.

Jak stosować Whey Protein+: 1-2 porcje dziennie. Jedną najlepiej bezpośrednio po teningu. 30 g (4 łyżki stołowe) dobrze wymieszać w 300 ml wody lub niskotłuszczowego mleka. Uwaga: przygotowanie Whey Protein+ z innym płynem niż woda zmienia jego wartość odżywczą i kaloryczną.

Whey Protein+ INKO

Opinie

5.00
Liczba ocen: 1
Oceń i opisz