Whey Protein+ 500g INKOSPOR
Białko 80%, BV166
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu: INCWHEYPROTPLUS500
Kod kreskowy:
Opis
WHEY PROTEIN+
Białko spełniające wszelkie wymagania organizmu
Whey Protein+ to wysokiej klasy klasy, 80-procentowy koncentrat protein o bardzo wysokim stopniu wchłanialności białka (chemical score 166).
Whey Protein+ to kompozycja koncentratu, izolatu białek serwatkowych oraz frakcji białek kazeinowych. Dostarcza optymalnego zestawu wysoko skoncentrowanych aminokwasów proteogennych, niezbędnych do budowania masy mięśniowej i utrzymania wysokiej kondycji zdrowotnej organizmu.
Charakteryzuje się wysokim stężeniem aminokwasów egzogennych, w tym aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach węglowych (BCAA), a także aktywujących proces budowania białek mięśniowych peptydów serwatkowych, pochodzących z pełnej, kompletnej frakcji protein serwatki, wyizolowanych na drodze zaawansowanych procesów technologicznych – filtracji i wymiany jonowej (CFM). Wzbogacony o korzystną dla procesu budowania białek mięśniowych frakcję białek kazeinowych, służy do przygotowywania wygodnych w użyciu, lekkostrawnych i pełnowartościowych shake’ów proteinowych o wysokiej wartości biologicznej.
Wysokobiałkowa odżywka Whey Protein+ przeznaczona jest dla wszystkich osób posiadających duże zapotrzebowanie na wysokiej jakości białko w celu wzbogacania diety w aminokwasy oraz aktywne biologicznie frakcje białek mleka. Szczególnie polecana w programach dietetycznych sportowców wyczynowym, uprawiającym lub uzupełniającym trening ćwiczeniami siłowymi. Może być również znakomitym źródłem pełnowartościowych protein dla osób walczących z nadwagą, pozostających na dietach niskokalorycznych.
Dużą zaletą Whey Protein+ jest to, że NIE zawiera glutenu i aspartamu.
Whey Protein+ to preparat idealnie uzupełniający białko w sytuacjach wzmożonego zapotrzebowania organizmu na ten składnik pokarmowy, szczególnie w intensywnych programach ciężkich treningów siłowych lub w przypadkach niskokalorycznych diet redukcyjnych.
Co zawiera koncentrat białkowy - Whey Protein+ ?
Whey Protein+ zawiera dużą ilość białka – w jednej porcji to aż 24 g. W produkcie znajdziesz kompozycję wolno wchłanialnej kazeiny, koncentratu o średnim tempie wchłanialności oraz izolatu białka serwatki, który wyróżnia się krótkim czasem absorpcji. Taka kompozycja zapewnia równomierny i długotrwały efekt dostarczania składników pokarmowych dla organizmu.
Serwatka to zawiesina białek mlecznych w roztworze, który pozostaje po oddzieleniu skrzepu serowego. Filtracja serwatki albo prowadzi do uzyskania koncentratów, albo izolatów białek serwatkowych. W pierwszych zawartość białka mieści się w przedziale od 35 do 80, zaś drugich – od 90 do 95%.
Izolaty i koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się wzorcową proporcją aminokwasów budujących białka naszych mięśni oraz innych struktur naszego ciała. W porównaniu z innymi źródłami białek pokarmowych, aminokwasy pochodzące z białek serwatkowych szybciej osiągają maksymalne stężenie w krwiobiegu, jak również w większym o 30% stopniu są zagospodarowywane przez włókna mięśniowe.
W porównaniu ze spożyciem białek z innego źródła, spożycie białek serwatkowych stymuluje o 37% silniej proces budowania białek mięśniowych. Do zaistnienia tego efektu przyczynia się, oprócz właściwości niepowtarzalnego kompletu aminokwasów, zdolność białek serwatkowych do pobudzania produkcji i/lub aktywności hormonów anabolicznych, takich jak insulina, IGF-1 i testosteron, jak również swoista aktywność biologiczna niektórych peptydów serwatkowych. Białka i peptydy serwatkowe, takie jak laktoferyna, alfa laktoalbumina, beta laktoglobulina, albumina osocza, immunoglobulina G, pentozo pepton 5 czy glikomakropeptyd GMP, zachowują w koncentratach i izolatach swoją niezmienioną strukturę, która warunkuje ich swoistą aktywność biologiczną, wykraczającą poza funkcją źródła aminokwasów, a związaną m.in. z aktywacją procesów budowania białek i wytwarzania włókien mięśniowych, ochroną organizmu przed mikroorganizmami patogennymi i nieprawidłowymi komórkami, wspomaganiem prawidłowych czynności układu odpornościowego i trawiennego a nawet poprawą nastroju. Ważne jest więc, aby odżywka proteinowa, przeznaczona do wspomagania ogólnej kondycji zdrowotnej oraz rozwoju masy i siły mięśni, oparta była o pełny kompleks białek serwatkowych.
Taką gwarancję daje tylko INKOSPOR Whey Protein+
Dlaczego warto wybrać Whey Protein+?
-
Łatwy do przygotowania
-
Szybko się rozpuszcza
-
Bardzo atrakcyjny smakowo
-
Dostarcza pełny kompleks białek i peptydów serwatkowych zapewniając optymalny zestaw aminokwasów dla potrzeb organizmu
-
Może być stosowany w ciągu dnia oraz na noc
ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH |
W 100 G* |
NA PORCJĘ 30 G W 300 ML WODY* |
Wartość energetyczna |
Od 1560 kJ / 370 kcal do 1586 kJ / 377 kcal** |
476 kJ / 113 kcal |
Tłuszcze |
4,2 g |
1,3 g |
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
2,8 g |
0,84 g |
Węglowodany |
5,2 g do 6,8 g** |
1,6 g |
– w tym cukry |
4,6 g do 5,8 g** |
1,4 g |
Białko |
75 g do 80 g** |
24 g |
Sól |
1,1 g do 1,3 g** |
0,38 g |
* średnia zawartość
** w zależności od smaku (szczegóły na opakowaniu)
PROFIL AMINOKWASÓW |
G / 100 G BIAŁKA |
G / 100 G PROSZKU |
L-leucyna 1) 2) |
11,6 g |
9,1 g |
L-izoleucyna 1) 2) |
6,8 g |
5,3 g |
L-fenyloalanina 1 |
4,3 g |
3,4 g |
L-lizyna 1 |
9,4 g |
7,4 g |
L-treonina 1 |
7,9 g |
6,2 g |
L-walina 1) 2) |
7,4 g |
5,8 g |
L-metionina 1 |
2,5 g |
2,0 g |
L-tryptofan 1 |
2,0 g |
1,6 g |
L-cysteina + L-cystyna |
2,6 g |
2,0 g |
L-seryna |
5,5 g |
4,3 g |
L-arginina |
3,4 g |
2,7 g |
Glicyna |
3,3 g |
2,6 g |
L-prolina |
5,5 g |
4,3 g |
L-alanina |
5,1 g |
4,0 g |
L-kwas asparaginowy |
10,4 g |
8,1 g |
L-kwas glutaminowy + L‑glutamina |
16,7 g |
13,1 g |
L-histydyna |
2,5 g |
2,0 g |
L-tyrozyna |
4,5 g |
3,5 g |
1) aminokwasy egzogenne, 2) aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA)
Składniki: białko serwatki (65%), izolat białka serwatki (z mleka) (18%), białko mleka (kazeina), substancja zagęszczająca: guma guar, aromaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii z naturalnym aromatem. Zawiera substancje słodzące.
Jak stosować Whey Protein+: 1-2 porcje dziennie. Jedną najlepiej bezpośrednio po teningu. 30 g (4 łyżki stołowe) dobrze wymieszać w 300 ml wody lub niskotłuszczowego mleka. Uwaga: przygotowanie Whey Protein+ z innym płynem niż woda zmienia jego wartość odżywczą i kaloryczną.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.